preskoči na sadržaj
Vijesti

Prijave za upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

PRIJAVE ZA UPIS U PRVI RAZRED:

od ponedjeljka, 24. do petka, 28. siječnja 2022. godine

za školske obveznike i prijevremeni upis djece koja su rođena:

OD 1. TRAVNJA 2015. DO 31. OŽUJKA 2016.

 

Prijave djece za upis u 1. razred osnovne škole provodit će se putem elektronske pošte odnosno u iznimnim slučajevima putem telefona.

Prijavu poslati na adresu e-pošte:  loredana.kruzic@skole.hr

Broj telefona: 051/809-701 (od 10,00 do 14,00 sati)

 

Prijava treba sadržavati:

- ime i prezime djeteta

- OlB djeteta

- adresu prebivališta/boravišta uz napomenu radi li se o djetetu s teškoćama u razvoju

- adrese elektronske pošte oba roditelja i

- brojeve telefona/mobitela

 

Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca rođena od 01. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. godine. Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta treba se javiti školi kojoj pripada prema upisnom području od ponedjeljka, 24. do petka, 28. siječnja 2022. godine te najkasnije do 31. ožujka 2022. godine Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, elektronskom poštom podnijeti Zahtjev (Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole – u prilogu). Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred  treba podnijeti Zahtjev upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje (u prilogu).

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje: 

Putem telefona 354-448 (Meri Varga)  ili 354-484 (Ognjen Šimić)  ili elektronske pošte na adrese:

Meri Varga, meri.varga@pgz.hr  

Ognjen Šimić, ognjen.simic@pgz.hr

Ingrid Mrđen, ingrid.mrdjen@pgz.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 17. 1. 2022. 13:26

Humanitarna akcija

Poštovani roditelji i učenici,
s obzirom na to da se nalazimo u prilično izazovnom vremenu, odlučili smo da duh dobrote i darivanja potrebitima zaživi u našoj i vašoj školi. S tom namjerom, osmislili smo humanitarni kutić koji se nalazi u blizini knjižnice, u kojem će se prikupljati dobrovoljni prilozi  u obliku prehrambenih potrepština za dvije ustanove; Dnevni centar za  beskućnike "Kuća utočišta" i za Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić", Lovran.
Također, tijekom prosinca, predstavnica iz udruge "Depaul Hrvatska", održat će prigodno predavanje za učenike viših razreda kako bi se pobliže upoznali s radom Dnevnog centra za beskućnike "Kuća utočišta" u Rijeci. Ovim putem pozivamo i vas na sudjelovanje u humanitarnoj akciji naše i vaše škole.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 10. 12. 2021. 18:51

Vukovar u našem srcu

Vukovar u srcu naših prvaša! heart

  

  

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 22. 11. 2021. 12:39

Dan sjećanja u PŠ Praputnjak

Mala škola velikom gradu...
"Mi djeca sagradit ćemo grad
Koji neprijatelj nikad neće osvojiti.
Mi djeca sagradit ćemo grad 
U našim srcima." (G.Vitez)
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 22. 11. 2021. 12:10

Dan sjećanja u produženom boravku

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 20. 11. 2021. 12:08

Razredne novine 5. b

Zanima li vas što je novo u 5.b razredu?! Provjerite u njihovim razrednim novinama.

  

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 17. 11. 2021. 12:44

Mali ratni dnevnik

Učenici šestog razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara izradom lektirnih knjižica o djelu Mali ratni dnevnik.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 16. 11. 2021. 12:49

Natjecanje Dabar

Inicijativa Bebras (Dabar) promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje.

Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Ove godine natjecanje se održavalo od 8. do 12. studenog te su sudjelovali i učenici od 1. do 4. razreda naše Škole pod mentorstvom učiteljice Ene Butorac.

  

  

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 15. 11. 2021. 13:03

Zasadi stablo, ne budi panj!

U sklopu akcije Zasadi stablo, ne budi panj!, produženi boravak zasadio je dvije sadnice hrasta crnike.

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 12. 11. 2021. 12:56

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Ažurirane Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 8. 11. 2021. 10:58

Manifestacija Šušur

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, održala je 30. rujna manifestaciju Šušur koju su financirali Primorsko-goranska županija, Grad Kraljevica i Grad Bakar. Manifestacija Šušur održana je povodom 75. godišnjice Hrvatske zajednice tehničke kulture i 25. godišnjice Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije.

 

Dvanaestero učenika od 6. do 8. razreda, u sklopu Kluba mladih tehničara OŠ Hreljin, sudjelovalo je u navedenoj manifestaciji. Učenici su sudjelovali u radionici „TINKERCAD“ na kojoj su se upoznali sa digitalnim alatom kojemu je jedna od namjena izrada i uređivanje 3D modela, koji se kasnije mogu ispisati na 3D printerima. Uz upoznavanje samog alata i njegovih mogućnosti, upoznali su se s tehničkim pristupom modeliranju te obratili pozornost na moguće pogreške kod izrade modela. 

  

    

    

Na radionici „SIMON SAYS“, učenici su nakon usvojenih vještina lemljenja i uz primjenu stečenih znanja o osnovnim elektroničkim elementima imati priliku izraditi vlastitu prijenosnu elektroničku igricu „Simon Says“.

  

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 5. 10. 2021. 19:32

Civilna zaštita

Dana 28. 9. 2021. održana je edukacija djece uzrasta od 1. do 4. razreda na temu civilne zaštite. Program je trajao 2 školska sata. Edukacija se provela kao zabavno-edukativna aktivnost namijenjena djeci osnovnoškolske dobi koju djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka održavaju već više godina.

Cilj ovakvih projekata je da se djeci od malena ukaže na neželjene posljedice rizičnih ponašanja te da ih se educira o pravilima i postupanjima ako se nađu na područjima zahvaćenim katastrofama.

Edukaciju su održali djelatnici MUP-a, koji su kroz različite igre, prezentacije i radionice djecu educirali o sprečavanju nesreća i načinima reagiranja u opasnim situacijama, a sve s ciljem stjecanja novih i korisnih znanja u vezi zaštite i spašavanja. U edukaciji su sudjelovali službenici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka te policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave primorsko – goranske kao i DVD Hreljin i DVD Zlobin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 29. 9. 2021. 18:45

Potvrda o statusu redovitog učenika/ce

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici,

na poveznici https://potvrde.skole.hr/login možete preuzeti i ispisati elektronički zapis / potvrdu o statusu redovitog učenika. Sustav za izdavanje e-potvrda o statusu školovanja redovitog učenika omogućava izdavanje potvrde u različite svrhe, a podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici.

U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Prijava za sve učenike putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

 

Marijana Stančić, tajnica

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 26. 8. 2021. 11:16

Odluka o odabiru udžbenika i dodatnih nastavnih sredstava Vijest ima dokument u privitku

Škole su bile dužne provesti odabir sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine broj: 116/2018., od 21. prosinca 2018.) te objaviti Odluke o odabiru novih udžbenika na mrežnim stranicama škole.

Na temelju odredbe članka 10. stavak 3. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), odluku o odabiru udžbenika u višim razredima osnovnih i svim razredima srednjih škola donose stručni aktivi predmeta na razini škole na način koji osigurava višegodišnje korištenje udžbenika unutar škole, osim u slučaju udžbenika radnog karaktera. 

Na temelju odredbe članka 10. stavak 4. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) odluku o odabiru udžbenika u razrednoj nastavi donose učitelji razredne nastave na način koji osigurava višegodišnje korištenje udžbenika unutar škole, osim u slučaju udžbenika radnog karaktera.


Nakon provedenog postupka odabira udžbenika putem aplikacije na poveznici https://udzbenici.skole.hr/ odlučeno je kao u izreci. 

Druge obrazovne materijale osigurat će Grad Bakar.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamarija Pogorelec  datum: 1. 7. 2021. 11:44
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Tražilica

Zabavno i poučno

 

 

preskoči na navigaciju